Kwaliteit & duurzaamheid


   van bio-veld tot vork

Gezonde voeding is onze passie. We stellen daarom hoge eisen aan de ingrediënten en de recepten in onze KOOKmakkelijk-tas.

Wij doen voor jou de boodschappen voor drie of vier maaltijden en daarvoor gaan we voor jou op zoek naar de beste producten zoveel mogelijk uit eigen regio. De maaltijden bereid jij door eenvoudig het recept te volgen. De recepten worden door de voedingsdeskundige opgesteld en door verschillende personen geproefd en beoordeeld.
Zo zijn we zeker dat het niet alleen gevarieerd en gezond is maar ook lekker
Verder, vermijden we zoveel mogelijk producten met bewaarmiddelen, kleurstoffen en andere additieven. 
Ook duurzaamheid is voor ons belangrijk. Dit doen we door rekening te houden met het seizoen en geen producten van ver te kopen als we ze ook dichtbij kunnen halen. Onze ingrediënten komen voornamelijk rechtstreeks van de boerderij en de verse groenten en fruit zijn 100% biologisch. Bij het samenstellen van de recepten laten we ons inspireren door het seizoen. Bovendien passen we de hoeveelheden zoveel mogelijk aan aan het aantal personen, want we houden er niet van als voedsel moet worden weggegooid. De verpakkingen die we gebruiken zijn grotendeels recycleerbaar, alleen als het de kwaliteit van de producten ten goed komt gebruiken we plastic.

Ingrediënten

We produceren als bio-boerderij verschillende groenten en kruiden met grote passie en met respect voor het milieu. Verder werken we samen met leveranciers, producenten en boeren die op hun beurt ook gepassioneerd zijn voor hun vak en producten kunnen leveren die uiterst vers zijn en van hoge kwaliteit
De verse groenten in onze KOOKmakkelijk-tas zijn 100% van biologische teelt.
De organisatie Tüv Nord Integra BE-Bio-02 voert hiervoor de controles uit.
 BE-Bio-02

Pintafish
Onze visleverancier bezorgt ons enkel duurzaam gevangen vis uit de Noordzee: Pintafish. Zij hebben een directe aanvoer door een nauwe samenwerking met de Vlaamse duurzame kustvissers. Je vindt in onze pakketten dan ook regelmatig heerlijke maar minder bekende vissoorten zoals harderfilet een steenbolkfilet.

pintafish 

Hoeve in de zon
Het beefvlees afkomstig van onze leverancier Hoeve in de Zon; een gemengde boerderij waar op duurzame wijze koeien gehouden worden en aan akkerbouw wordt gedaan. De koeien die het label "streekproduct" dragen, grazen in de Velpevallei. Lees er meer over op hun website.

dubbel-doel-koe Hoeve in de Zon

Martenshoeve
Het varkensvlees is afkomstig van de Martenshoeve in Alken. Zij houden met grote passie varkens met veel respect voor dier en milieu.
Lees er meer over op hun website www.martenshoeve.be
Martenshoeve

De Winning.
In het Hageland verscholen tussen de groene en graanvelden, ligt onze sociale boerderij. In de Velpevallei verbouwen we een grote variatie aan bio-groenten.
Ook de aardappelen telen we zelf of zijn van de lokale bio-aardappelboer. Ze hebben veel smaak ook omdat ze niet gewassen worden.

 bewerking van de tuin Boerderij De Brabander     de tuin Boerderij De Brabander
     Arbeidsintensieve teelt van bio-groenten                 De bio-tuin van De Winning met een rijk aanbod
          bij bio-boerderij De winning                                 van bekende en minder bekende groenten

 

Bij de keuze van de groenten laten wij ons inspireren door het seizoen en werken we het liefst met ingrediënten van regionale oorsprong. 
Ook de aardappelen telen we zelf of zijn van de lokale bio-aardappelboer. Ze hebben veel smaak ook omdat ze niet gewassen worden.
Ook het witloof halen we bij de plaatselijke grondwitloofteler.
Verder, vermijden we zoveel mogelijk producten met bewaarmiddelen, kleurstoffen en andere additieven. 

Recepten

   vlees               vis          gevogelte           veggie      

Wij zorgen ervoor dat de  recepten niet alleen lekker zijn maar ook voedzaam en gevarieerd. Elke week zorgen we voor heerlijke recepten met veel groenten afgewisseld met vlees, vis, gevogelte en met weinig/geen vlees. Je vindt ze terug onder "menu komende weken".

Groenten zijn belangrijk voor de dagelijkse aanvoer van vitaminen, mineralen, voedingsvezel en andere belangrijke voedingsstoffen. Daarom voorzien we in elk gerecht een grote variatie en veel groenten. Bovendien gebruiken we af en toe ook minder bekende groenten zodat er zeker ook voldoende variatie inzit en je smaakpapillen wat nieuws leren kennen.

We wisselen onze maaltijden af met vlees, vis, gevogelte  en vegetarisch met onder andere zuivel. Deze ingrediënten leveren immers de onmisbare eiwitten. Door de keuze van ook vis en gevogelte, trachten we de verzadigde vetten (de minder gezonde) minimaal te houden. Bovendien wordt room vaak verdund met melk zodat als het ware een natuurlijke light room gebruikt wordt met de helft vet.

Ook de aardappelen wisselen we af met rijst, pasta (tarwe) en andere granen. Deze ingrediënten leveren ons voornamelijk koolhydraten naast vezels, vitaminen en mineralen. 

Door deze samenstelling  krijgen we een goede aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en vermijden we onnodige calorieën.